Burnoje tirpstantis varškės pyragas

2013 03 20  |  Virtuvė


Dauguma mėgsta tokį pyragą. Žinoma, skanus bei mažiau sudėtingas ir nekeptas sūrio ar varškės pyragas, bet kiekvienos šeimininkės garbės reikalas iškepti burnoje tirpstantį varškės arba sūrio pyragą.
Tikrai netikėkite, kai kaimynė sakys, kad šis kepinys yra sudėtingas, ir „suplepti“ jis negalės, jei žinosite bei laikysitės kelių pagrindinių taisyklių:
1. Visi produktai, skirti pyragui, turi būti kambario temperatūros.
2. Jokiu būdu neplakite, o labai švelniai produktus maišykite.
3. Sūrio pyragą reikia kepti ne aukštoje temperatūroje, o vidutinėje. Arba aukštoje temperatūroje, bet tuomet kepimo forma turi būti įstatyta į vonelę su vandeniu. Tik būtinai įsitikinkite, kad jūsų kepimo forma yra sandari.
Pyragas bus iškepęs, kai jo viduriukas dar lengvai banguoja. Aušinkite jį orkaitėje. Sūrio pyragas bus skanesnis, jei per naktį pabus šaltoje vietoje.

Šokoladinis varškės pyragas
Jums reikės:
Papločiui:
125 g šokoladinių sausainių
90 g sviesto
Įdarui:
100 g plakamosios grietinėlės
150 g juodojo šokolado
2 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
1 citrinos tarkuotų žievelių
vanilės esencijos
50 g cukraus
500 g riebios varškės
miltelinio cukraus ir kokteilinių vyšnių papuošti
Kaip pagaminti:
Sausainius sutrinkite, sumaišykite su lydytu sviestu, sudėkite į apskritą išardomą skardą, suspauskite ir padėkite  šaltai. Grietinėlę užvirinkite, supilkite ant susmulkinto šokolado ir maišykite, kol ištirps. Įmaišykite kiaušinius ir trynius, citrinos žieveles.
Į masę įpilkite vanilės esencijos, suberkite cukrų, sudėkite pertrintą varškę ir išmaišykite. Įdarą sukrėskite ant papločio skardoje ir kepkite 170 °C orkaitėje 40–50 min. Ataušinkite orkaitėje. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite kokteilinėmis vyšniomis arba nusunktomis uogomis iš kompoto.

Grūdėtos varškės pyragas su persikais
Jums reikės:
500 g bemielės šaldytos sluoksniuotos tešlos
450 g konservuotų persikų arba abrikosų
350 g grūdėtos varškės
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
30 g krakmolo
2 kiaušinių
100 g bruknių uogienės
miltelinio cukraus papuošti
Kaip pagaminti:
Šaldytos tešlos lakštus atšildykite ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Persikus nusunkite, truputį sirupo palikite. Apskritą išardomą skardą išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus apdėkite tešlos stačiakampiais (turi nelikti tarpų). Kepkite 200 °C orkaitėje 10 min.
Varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krakmolu, kiaušiniais ir 4 šaukštais persikų sirupo (iš skardinės). Skardą su apkepusia tešla išimkite iš orkaitės, į ją supilkite varškės masę. Viršų apdėkite persikais: pusę jų dėkite duobutėmis į apačią, pusę – į viršų. Persikų duobutes pripildykite bruknių uogienės. Kepkite orkaitėje dar 15–20 min. Kai pyragas atvės, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Komentuokite