Nuo saulėtekio iki saulėlydžio…

2013 04 19  |  Seksas


Yra toks juokingas pasakymas apie moteris: „15-os metų mergina – karšta kaip Afrika, 18-os metų – energinga kaip Amerika, 30-ties – išvažinėta kaip Europa, 40-metė – užmesta kaip Antarktida.“  Tačiau labai norėtųsi „suskelti“ panašų juokelį apie vyrų amžiaus įtaką lovoje…

20+ Riterio jėga
Charakteristika: hormonai siaučia! Testosteronas kraujyje šokinėja ir pastūmėja aktyviems veiksmams. Tokio amžiaus vyrai jaučiasi sekso gigantai, ir tai yra tiesa. Jie tikrai gali mylėtis visą naktį, o ryte lyg niekur nieko eiti dirbti sunkiausių darbų. Bėda tik ta, kad jiems trūksta kantrybės. „Įvairovė“ jiems reiškia pozos, bet ne tempo ar įžanginės preliudijos keitimą.
30+ Gurmanas
Charakteristika: aukso amžius! Hormonų audros aptilo, o ir išrankumas atsirado. Žinoma, žvilgsnis vis palydi apnuogintas kojas, o mintys vis nukrypsta į nedorovingas lankas. Tai pats tinkamiausias amžius pademonstruoti aukštąjį pilotažą: rami, niekur neskubanti preliudija, švelnūs erzinimai, erogeninių zonų jaudinimas. Ir svarbiausiai – ne kiekis, bet kokybė. Jis kantrus, delikatus ir atsikratęs kvailų stereotipų. Vienintelis trūkumas – laiko stygius, nes šiuo metu vyrai intensyviai kopia karjeros laiptais.
40+ Naujovių paieškos
Charakteristika: testosterono lygis kraujyje vis mažėja, tad vis rečiau kyla noras mylėtis. Fiziologija daro savo, todėl ir erekcija silpsta. Pats laikas pažvelgti tiesai į akis: kuo daugiau riebesnio maisto, tuo giliau į pilvo apačią leidžiasi visas sekso poreikis. Esmė paprasta – cholesterolis neigiamai veikia kraujotakos sistemą, o kartu ir erekciją.
Vis dėlto 40 ir daugiau metų – prieštaringas amžius. Viena vertus, norai mažėja. Tačiau jie mažėja būnant su savo žmona ar ilgamete drauge. Kita vertus, jiems norisi naujovių: pirkti žurnalus su apsinuoginusių gražuolių nuotraukomis, įsigyti dar nebandytų erotinių žaisliukų. Ir tai iš tiesų jaudina.
Sulaukus tokio amžiaus sekso priešas numeris vienas – rutina. Reikia reanimuoti jausmus, įpilti žibalo į santykius. Jei nieko naujo nevyks, miegamajame įsivyraus ledinė ramybė. Nenorite liūdno finalo? Pasitelkite įvairias erotines priemones: žiūrėkite kartu erotinius filmus, žaiskite įvairius erotinius žaidimus, neslėpdami savo norų ir fantazijų. Svarbiausia – jokių susivaržymų.
50+ Dar duosim garo…
Charakteristika: žinoma, galimybės lovoje nebe tos. Erekcija gerokai susilpnėjusi, o kartais jos ir nėra. Pagrindinė to priežastis – užkalkėjusios arterijos. Vis dėl to pagrindinis sekso stabdis glūdi ne žemiau diržo, bet galvoje. Kuo dažniau vyras galvoja apie liūdnas perspektyvas, tuo daugiau šansų, kad taip ir nutiks. Jei noras vis dar nemiręs, tai ir vyras jausis pačiame jėgų žydėjime.
Kantrybės prireiks abiem. Svarbiausiai atminti, kad apkabinimų, glostymų ir kitokių glamonių niekada nebus per daug.
Susiderinti prireikia ketverių metų (atskiras blokas)
Pasirodo, sekso kokybė susijusi su tuo, kiek trunka poros vedybinis gyvenimas: tam tikru laikotarpiu seksas gali būti labiau jaudinantis ar, atvirkščiai, nuobodesnis. Kritinis laikas gerąja prasme vyro ir žmonos santykiuose, anot psichologų, yra ketvirtieji metai.

Didžiosios Britanijos psichologai atliko apklausą, kurioje dalyvavo 3000 vyrų ir moterų. Buvo nustatyta, kad daugumos porų intymūs santykiai pasiekia viršūnę ketvirtais bendro gyvenimo metais. Būtent tiek laiko prireikia, kad moteris ir vyras atsikratytų kompleksų ir gerai pažintų vienas kitą lovoje.
Kas ketvirtas apklaustasis pareiškė, kad tik praėjus keletui santuokos metų ima jaustis patogiai ir saugiai mylėdamiesi. 60 proc. prisipažino, kad per ketverius metus įgyja drąsos eksperimentams… Ir tik 10 proc. tyrime dalyvavusių atsakė, kad labiausiai savo seksualiniu gyvenimu buvo patenkinti iš karto po vedybų.
Parengta pagal suaugusiems.lt

Komentuokite