Neleisk vėjui įsisukti į plaukus

2013 10 1  |  Grožis


Kuodas tinka prie visų stilių ir bet kokioje situacijoje

Susukus plaukus į kuodelį, patogu ir vėjuotą rudens dieną, ir sportuojant, ir tvarkantis namuose, ir per dalykinį susitikimą ar kviestinę vakarienę – visada atrodysite „aukštumoje“! Svarbiausia, kad ne tik puikiai atrodysite, bet ir jausitės patogiai, nes šukuosena bus visą laiką patikimai užfiksuota…

Pasirinkite!
Kuodą galima drąsiai vadinti universalia šukuosena jau vien dėl to, kad kone kiekviena moteris norėdama gali pasirinkti sau tinkamą jo variantą. Tačiau kartu nereikia pamiršti, kad kuodelis gali ne tik pagražinti moterį, bet ir išryškinti trūkumus.
Be to, iš ilgų ar vidutinio ilgio plaukų kurdamos kuodus galite ryžtis meniškiems eksperimentams. Privalumas tas, kad kuodukas nereikalauja ypatingo meistriškumo, jėgų ar brangių priemonių. Be to, jis niekuomet neišeina iš mados, o daugybė klasikinio kuodo variacijų leidžia visą vėjuotą laiką atrodyti įvairiai, nepakartojamai, besirūpinančiai savimi…
* Elegantiškas kuodas – ideali šukuosena lieknoms moterims, turinčioms gulbės kaklą ir taisyklingus veido bruožus.
* Jeigu jūsų kaklą sunku palyginti su gulbės, kuodą sukite žemiau, netelkdama dėmesio į kaklą.
* Aukštai susukto kuodelio turėtų atsisakyti ir augalotos moterys.
* Žemai suformuotas kuodelis pagražins pernelyg ilgą ir per ploną kaklą.
* Priploto pakaušio formą užmaskuos ir vizualiai patobulins aukšti dideli kuodai: plokšti, išpurenti, pašiaušti, figūriniai, aštuntuko formos.
* Smulkioms mažytėms moterims netinka masyvūs, stambūs kuodai iš ilgų plaukų. Verčiau susukti stangrų kuodą, papuoštą garbanėlėmis. Arba du nedidelius kuodelius iš šonų.
* Aukštai formuojant kuodą svarbu žiūrėti, kad ant kaklo augantys plaukai nebūtų per daug įtempti.

Nuotr. Su šone eigos schemute
Praktiško kuodo gudrybės
Norint padaryti kuodą, plaukus reikia surišti ties pakaušiu ar viršugalviu į uodegą, juos padalyti į dvi dalis ir suvyti tarsi į laisvas virves, paskui susukti į lizdą ir sutvirtinti segtukais ar surišant mazgu. Vietoj segtukų tiks ir ilgas smeigtukas, panašus į žnyples. Dėl įvairovės kuodo apačioje galite palikti keletą plonų sruogelių, suvyti jas į virveles ir prisegti ant kuodelio viršaus. Virvelių galiukus susukite į žiedelius ir pritvirtinkite nematomais segtukais.
* Jeigu kuodui reikia suteikti apimties, galima panaudoti įvairius priedus: pridėtinius plaukus, šinjoną ar poroloninį cilindrą, plaukų spalvos tinklelį, suvyniotą į reikiamą formą…
* Kuodą galima daryti strangrų ar laisvesnį, „prilaižytą“ ir tvarkingą ar, atvirkščiai, sušiauštą, aukštą ar žemą.

Elegantiškas klasikinis kuodas
Padalykite savo plaukus į tris dalis. Ties pakaušiu palikite didesnę už likusias. Dvi priekines dalis geriau atskirti šoniniu sklastymu ir, kad būtų patogiau, užtvirtinkite spaustukais – tuomet netrukdys. Pagrindinę – pakaušio plaukų dalį – kruopščiai iššukuokite, sukelkite ties viršugalviu ir stangriai suveržkite gumele – išeis „arklio“ uodega. Jos plaukus susukite laisvoka virve ir keletą kartų apsukite aplink uodegos pagrindą. Palikite nedidelę kilpą ir per ją perkiškite laisvą galiuką. Stipriai užtraukite mazgą ir paslėpkite jame sruogų galiukus. Kuodą sutvirtinkite segtukais ir supurkškite laku.
Dabar iš dviejų šoninių plaukų dalių ištraukite spaustukus ir iššukuokite. Kairę šoninę sruogą, suformuodama dailų krintantį lanką, užkelkite ant jau suformuoto kuodelio ir gražiai pritvirtinkite smeigtukais virš ausies, palikdama plaukų galiukus laisvus.
Tą patį atlikite su dešiniąja dalimi. Elegantiškas kuodelis gatavas! Tai nuostabus variantas iškilmingai šventei besiruošiančiai ar verslo moteriai.

Madingasis vintažas
Ypač madingas ir efektingai atrodo vintažinio stiliaus kuodas.
Smulkių dantukų šukomis sušiauškite plaukus per visą ilgį. Paskui surinkite plaukus kuo aukščiau ties pakaušiu ir, nesurišdama jų, susukite į virvę. Užtvirtinkite suformuotą kuodą segtukais – tik nereikia stangriai susukti plaukų! Ši šukuosena turi atrodyti tarsi netvarkinga. Tiesa, ties „išsimušančiomis“ sruogomis galite užsidėti keletą plonų lankelių – jie suteiks dar daugiau madingų retro bruožų…

Palankios dienos plaukams prižiūrėti
Tradiciškai plaukai laikomi gyvenimiškos jėgos nešėjais – ne veltui beveik visos tautos turi prietarų apie plaukus. Gal dėl to ir šiandien daugybė pasaulio žmonių pripažįsta mistinę plaukų galią, ir gal dėl to atsižvelgiama į Mėnulio ciklo dienų poveikį. Astrologų patarimais dalijamės ir mes.
! Pirmiausia įsidėmėkite kritines (nepalankias) spalio dienas: 5-a – jaunatis,  19-a – pilnatis, kuriai esant vyks Mėnulio užtemimas.

Cheminis sušukavimas
Pagal Mėnulio kalendorių kai kurie Zodiako ženklai veikia plaukus taip, kad šie ima garbanotis patys, tiesiog užtenka jiems truputėlį padėti specialiomis plaukų priežiūros priemonėmis – tai Mergelės, Liūtai ir Jaučiai.
Užtat kitų ženklų atstovėms, svajojančioms apie garbanas, pagelbės cheminis sušukavimas. Jam ypač tinkamos spalio 1, 2, 3, 15, 16 dienos; gerai laikysis tokia šukuosena ir Mėnulio augimo metu – 12–18 dienomis. Tuomet plaukai ne tik taps tankūs, paklusnūs, bet ir sustiprės jų šaknys.

Dažymas
Atminkite, kad negalima dažyti plaukų iškart po cheminio sušukavimo – išlaukite ne mažiau kaip tris dienas! Beje, spalį palanku plaukus dažyti kone visą mėnesį, išskyrus 5, 19, 20, 21 ir 27–31 dienas.

Kirpimas
Po spalio 6 dienos galite su plaukais ir žirklėmis įgyvendinti visas savo fantazijas. Net  jeigu ir suklysite – viską pavyks greitai ir neskausmingai ištaisyti. Laikas po pilnaties, t. y. 20–27 dienos, ypač palankus tartis su stilistais. Geriausiai pavyks šukuosenos kerpant vidutinio ilgio plaukus – tokie moteriai leidžia dažniau keistis ir prisitaikyti prie įvairių situacijų.
Nesikirpkite 5, 19, 20 dienomis. Šiuo laiku galite plaukus tik skalauti žolių nuovirais ir ištraukomis. Nepalankios ir spalio 8–9 dienos, kai Mėnulį veiks Šaulys.

! Mėnulio užtemimo metu nesidarykite jokių kirpyklos procedūrų!

Sonata Ramanauskienė

Komentuokite