Kai vyras gerokai vyresnis

2013 08 20  |  Seksas


Kai vyras gerokai vyresnis
Ar pasirinkus gerokai vyresnį partnerį nekils dar ir intymių problemų?

Daugeliui teko regėti į santuokų rūmus žengiant jaunutę nuotaką ir jai kone į tėvus tinkantį jaunikį. Dažnai nesuprasdami tokio pasirinkimo, aplinkiniai tik gūžčioja pečiais ar kuždasi, kad ši ceremonija vyksta vien dėl pinigų… Merginos tėvai tokią santuoką paprastai laiko tragedija.

Negailestingos amžiaus žirklės
Seksologai tvirtina, kad amžiaus atžvilgiu nelygiavertėms poroms lovoje daugiau šansų patirti nesėkmę. Ypač tais atvejais, kai vyras maždaug 20 metų vyresnis už moterį. Manoma, jog kone visos tokios poros susiduria su vadinamuoju žirklių efektu, t. y. kai vyro ir moters seksualinės galimybės bei poreikiai visiškai nesutampa.
Tai paaiškinti labai paprasta. Moterys seksualumo viršūnę pasiekia sulaukusios apie 30 metų, tuo tarpu vyrai karščiausi būna 18–25 metų. Matyt, dėl šios priežasties, visuomenei ėmus mažiau paisyti įvairiausių normų bei suvaržymų, poromis tampa ir jauni vyrai bei 10–15 metų už juos vyresnės moterys.
Beje, šiuolaikines moteris „augintis“ partnerius verčia ir negailestinga statistika – vyrai už jas gyvena trumpiau 10–15 metų… Taigi norint pasiekti romantišką idealą „gyveno laimingai ir abu mirė tą pačią dieną“, tiesiog privalu, kad būtent moteris, o ne vyras, būtų vyresnė.
Kai bėgant metams moters seksualinis apetitas auga, o vyro sparčiai rieda žemyn, gali atsirasti ne viena problema. Bene svarbiausia jų – moteris, kenčianti intymumo alkį, ima nepasitikėti savimi. Dažnomis sutuoktinių nesutarimo priežastimis tampa ir skirtingas auklėjimas, visuomeninė padėtis, skonis, įpročiai bei bendravimas su partneriu. Vis dėlto santuokų, kai vyras gerokai vyresnis, buvo ir turbūt visada bus. Kodėl?

Ieškojo „tėčio“, rado vyrą
Jeigu merginą traukia (kai ji tikrai susižavėjusi, o ne ieško naudos) prie gerokai vyresnių vyrų, galima daryti išvadą – jai reikia „tėčio“, t. y. vyro, kuris lepintų, rūpintųsi, globotų. Dažniausiai viso to reikia merginoms, užaugusioms be tėvo arba praradusioms jį pernelyg anksti. Tiesa, kartais jauna, nepatyrusi moteris lovoje su vyresniu, išradingu, neskubančiu meilužiu jaučiasi išties puikiai. Bendraamžiai jai atrodo šiurkštūs, per daug greiti, besirūpinantys tik savo malonumais. O juk merginai reikia ilgų glamonių, bučinių, prisilietimų…
Pagyvenusiam vyriškiui jauna partnerė taip pat bent iš pradžių atrodo nepaprastai jaudinanti: jos toks gražus kūnas, tokios naivios, tyros akys, kaitinantis kuklumas. Matyt, ne veltui paplitusi nuomonė, jog apie 50-uosius gyvenimo metus vyrai tarsi pameta galvą dėl jaunučių gražuolių. Mano, kad tik su tokiomis dar bent kartą ir patys prisimins pašėlusias jaunystės aistras… Tačiau tas, kuris jauną meilužę ima į žmonas, neabejotinai pralaimi! Po keleto santuokos metų moteris suauga ir pareiškia, kad santykių „tėvas-dukra“ jai jau per akis, ir ima ieškoti tikrojo partnerio…

Privalumų vis dėlto yra
Neneigsime: amžiaus atžvilgiu nelygiavertė santuoka gali būti ir laiminga. Tą patvirtina pats gyvenimas. Juk kone visos esame girdėjusios pavyzdžių, kai ir 50-metis vyriškis yra dar ohoho! O juk ne kiekviena moteris dega aistra ir negali be sekso nė dienos. Kai kurioms moterims seksualus atrodo tvirtai ant žemės stovintis, didelę gyvenimo patirtį turintis, išlavintu protu pasižymintis vyriškis. Daug už pagyvenusių vyrų ištekėjusių moterų tvirtina, kad bendraamžiams yra visiškai abejingos, nes su jais ne tik kad nėra apie ką pasikalbėti, bet ir lovoje žiovulys ima…
Su vyresniu partneriu gali nebelikti problemų ir dėl seksualinio susijaudinimo laiko. Vyresni vyrai paprastai būna labiau patyrę ir kantresni, gali palaukti, kol moteris pasieks susijaudinimo viršūnę, ir kartu pasitenkinti. Skirtingai nei jauni: jie susijaudina per keletą minučių ir jiems tikrai sunku ištverti gerokai lėtesnį partnerės jaudrumą. Nė viena moteris neatsipalaiduos ir nepasijus laisva, jeigu matys, kad partneris skuba, o dar blogiau – rūpinasi, kaip pačiam kuo greičiau patirti malonumą. Juk ne moteris privalo „vytis“ vyrą, o geras meilužis turi palaukti, kol partnerė atsiduos ne tik kūnu, bet ir mintimis. Deja, taip dažnai nenutinka jaunoms vienmečių poroms.

Komentuokite