Cher – talentingiausia XX amžiaus šou žvaigždė

2013 05 20  |  Žmonės


Būtų sunku išvardyti visus pasiektus rekordus ir apdovanojimus, kuriuos savo kolekcijoje turi Cher (Šer). Atlikėja daugiau kaip 50 metų sugeba atrasti save vis iš naujo bei sukurti kažką vis kitokio.

Yra valgiusi net prieglaudos duonos
Cher, kurios tikrasis vardas Cherilyn Sarkisian (Šerilin Sarkisian) gimė 1946-aisiais tolimųjų reisų vairuotojo ir aktorės šeimoje. Jos tėvas mėgo išgerti ir buvo lošėjas, tad sutuoktiniai dažnai pykosi. Vyras keliskart buvo palikęs šeimą, bet pora vis susitaikydavo (Cher tėvai buvo susituokę ir išsiskyrę net tris kartus). Prisimindama vaikystę Cher dėkojo motinai už pirmuosius vaidmenis ir meilę kinui, o tėvą apibūdino kaip gerą, bet šiek tiek ūmoką, kai išgeria, žmogų.
Kadangi būsimosios dainininkės ir aktorės tėvas ne visuomet buvo šalia, o motina gaudavo tik epizodinius vaidmenis, šeimai yra tekę išgyventi ir sunkių laikotarpių. Cher netgi yra kelias savaites praleidusi vaikų prieglaudoje. Taip pat žvaigždė prisimena, kad kartais šeima neįstengdavo nusipirkti net batų raištelių, todėl jos batus prilaikė plaukų gumytės.

Talentas išryškėjo dar vaikystėje
Mergaitės talentas ryškiai pradėjo reikštis jai būnant penktoje klasėje. Tuomet ji visai viena režisavo miuziklą savo mokykloje, kūrė jo choreografiją bei į tai įtraukė visus aktorius. Moteriškas roles pasiskirstyti nebuvo sunku, tačiau joks vaikinas nenorėjo atlikti pagrindinio vyriško vaidmens, todėl jo ėmėsi pati Cher. Toks kūrybingumas atlikėją lydėjo per visus metus mokykloje. Dabar moteris save tuo metu prisimena šitaip: „Laikiau save negražia. Todėl nesugalvojau, ką galėčiau daryti… Nemaniau, kad galiu būti dainininkė ar šokėja. Bet vis tiek maniau, jog būsiu garsi. Tai buvo mano tikslas.“

Devyniolikos jau žvaigždė
Cher nemėgo mokyklos ir buvo gan prasta mokinė, todėl būdama šešiolikos metė mokslus ir nusprendė siekti karjeros šou pasaulyje. Tuo metu mergina turėjo trumpą romaną su Warrenu Beatty (Varenu Byty), aktoriumi, kuris vėliau tapo ne mažesne žvaigžde už pačią Cher.
Netrukus aktorė susipažino su muzikantu Sonny Bono (Soni Bono), kuris įkalbėjo merginą išbandyti save kaip dainininkę. Kelerius metus duetą lydėjo nesėkmės, tačiau vėliau muzikantai sulaukė didžiulės šlovės. Jų hitas „I Got You Babe“ rekordiškai ilgai išbuvo klausomiausių JAV dainų topuose. Cher tuomet tebuvo 19 metų.
Skyrybos su kolega  ir gyvenimo meile
Po septynerius metus trukusios sėkmės duetas „Sonny ir Cher“ prarado populiarumą. Pajautę, kad jų muzika tampa nebemadinga, televizijai parengė savos laidos projektą. „Valanda su Sonny ir Cher“ per kelias savaites tapo hitu. Prie televizoriaus ekranų laida pritraukdavo milijonus žiūrovų, o publikos pamirštas duetas vėl tapo žvaigždėmis.
Nors pramoginė laida Cher padarė įžymybe bei pelnė jai „Auksinį gaublį“ ir „Emmy“ apdovanojimus, jos gyvenime vyko audra. Tarp Sonny ir Cher, kurie buvo pora ir ekrane, ir gyvenime, prasidėjo rimti nesutarimai. Vyras suprato, kad jo žmona – geidžiamiausia moteris šou pasaulyje, todėl norėjo, jog ši, užuot pradėjusi solinę karjerą, toliau koncertuotų su juo. Tačiau dainininkė norėjo ko nors pasiekti ir viena, todėl stengėsi atsikratyti nuolatinės vyro kontrolės.
1974-aisiais pora išsiskyrė. Kartu įžymybės užaugino dukterį Chaz Bono (Čaz Bono).

Devynių dienų santuoka
Praėjos vos trims dienoms nuo skyrybų su S.Bono, Cher ištekėjo už Greggo Allmano (Grego Almano). Vyras turėjo bėdų dėl narkotikų ir alkoholio, o pora nuolat kivirčijosi. Tad skyrybų dokumentus dainininkė pateikė praėjus… devynioms dienoms. Rekordiškai trumpa galėjusią virsti santuoką pora kurį laiką vis dėlto gelbėjo – kartu išleido albumą (kuris kritikų vadinamas blogiausiu per kiekvieno jų karjerą) bei susilaukė sūnaus Elijah Allmano (Elijaus Almano). Kartu jie išbuvo penkerius metus, per kuriuos moteris dingo iš televizijos ekranų bei leido tik nesėkmingus albumus.

Pelnytas „Oskaras“
Devintame dešimtmetyje dainininkė nusprendė išbandyti save kaip aktorę. Pradėjusi vaidinti Brodvėjuje, moteris iškart sulaukė puikių atsiliepimų. Greitai Cher tapo geidžiama ne tik miuziklų, bet ir dramų aktore, o 1987-aisiais ji laimėjo geriausios aktorės „Oskarą“.
Atlikėja netruko vėl tapti populiaria muzikante, tačiau šįkart ji buvo nebe paprasta įžymybė – Cher pradėta vadinti talentingiausia XX amžiaus šou verslo atstove. Ši moteris iki šiol yra vienintelė laimėjusi „Oskarą“, „Grammy“, „Emmy“, „Auksinį gaublį“ bei Kanų kino festivalio geriausios aktorės prizą.

Išskirtinis stiliaus jausmas
Nuo pat karjeros pradžios Cher laikoma mados ikona ir sekso simboliu. Dainininkė sako, kad jos stilių įkvėpė kita legenda Audrey Hepburn (Odri Hepburn). Cher visuomet stengėsi atrodyti taip pat nerūpestingai ir laisvai kaip filmuose atrodo A.Hepburn. Juodi atlikėjos plaukai – taip pat aktorės įkvėptas atributas.
Po kažkelinto jos triumfo šalia geriausiai besirengiančių moterų sąrašo vienas mados kritikas yra rašęs: „Tokios kaip Cher nebuvo nuo Marlene Dietrich (Marlenos Dytrich) ir Gretos Garbo laikų. Ji yra stiliaus ikona visų amžių žmonėms. Ji daro įtaką tiek moterims, tiek paauglėms. To nėra buvę… Smagu matyti tokio lygio menininkę taip išmanančią madą.“

Nelaiko savęs ypatinga
Cher yra viena daugiausiai albumų pardavusių žvaigždžių muzikos istorije. Taip pat ji vienintelė atlikėja, klausomiausių hitų viršūnę pasiekdavusi net šešis dešimtmečius. Atsakydama į klausimą, kaip ji sugebėjo taip ilgai išlikti populiari, žvaigždė kuklinosi: „Neįsivaizduoju, kodėl. To priežasties nėra. Daugybė žmonių už mane talentingesni. Manau, man tiesiog pasisekė.“

Komentuokite