Dėmesys biustui: priežiūros niuansai

2013 05 13  |  Grožis


Graži krūtinė – tai ne tik gamtos dovana, bet ir kruopščios priežiūros rezultatas. Kaip išlaikyti formą, kaip išvengti strijų ant krūtų?

Priežiūros šūkis: „Svarbiausia – nepakenkti!“
Moters krūtinė – pati švelniausia, jautriausia kūno dalis, jos oda yra plonytė ir švelni, linkusi išsausėti ir kone be riebalinio paodžio sluoksnio. Be to, anatominė krūtų sudėtis tokia, kad jos laikosi tik dėl krūtinės ląstos raumenyno karkaso, nes pačios raumenų neturi.
Todėl moters krūtinė yra labai pažeidžiama, o karštu oru dar ir patiria galingų įvairių žalingų veiksnių išbandymų. Pavyzdžiui, ilgai lepindamosi saulėje mes jų „dovanojame“ odos trikampiui krūtinės srityje, kuris prasideda nuo pasmakrės ir tęsiasi iki krūtų pagrindo, natūraliai ją palaikydamas. Piktnaudžiavimo saule krūvis dar padidėja, jei krūtys yra įspūdingų matmenų. Užtat grįžusios iš atostogų jūs staiga su siaubu atrandate ant jų strijų ir nuo tempimo susiformavusių raukšlių…
Beje, labai svarbu dėvėti tinkamą liemenėle, kuri nespaudžia ir tvirtai palaiko krūtis.

Kasdienė priežiūra
Po teisybei, ji apima tradicines priežiūros procedūras, kurias mes nuolat atliekame tiek veidui, tiek visam kūnui. Tai krūtinės odos valymas, drėkinimas, tonizavimas ir maitinimas. Šias procedūras, aišku, reikia atlikti kasdien. Krūtis apiplaukite iš pradžių šiltu, paskui būtinai vėsiu vandeniu. Geriau vartokite specializuotus dušo gelius su aktyviais drėkinamaisiais ingredientais.
Nusipraususi vonioje ar po dušo srove krūtinę ištepkite kremu: intensyviai drėkinančiu ar maitinamuoju (pagal poreikį). Ir geriau, kad tai būtų hipoalerginė priemonė.
Naminė priemonė. Per karščius jūsų biusto odos priežiūrai pravers ir parankinės priemonės, pavyzdžiui, tam puikiausiai tiks paprasčiausia maitinamoji kaukė: sumaišykite 2 šaukštus riebios varškės, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, truputėlį grietinės ir šviežių vaisių sulčių. Po 20 min. nuplaukite šią masę nuo krūtinės šiltu ramunėlių nuoviru.

Gimnastikos stebuklai
* Ištiesk pečius… Neįmanoma kalbėti apie krūtinės priežiūrą neužsimenant apie banaliausią gimnastiką.
Devintajame dešimtmetyje JAV itin populiarūs buvo užsiėmimai, skirti „idealios krūtinės formavimui“. O juk jų pagrindas – paprasčiausias šūkis: „Ištiesink pečius!“.
Ir mūsų pragaištingos kompiuterizacijos (kalbant apie sveikatą) laikais tai išlieka itin aktualu! Užtenka ištiesinti pečius bei lengvai įtraukti pilvą – ir štai dalinis krūtinės svorio pasiskirstymas į šonkaulius, tad krūvis krūtų audiniams sumažėja.
! Ypač naudinga tai prisiminti ilgą darbo dieną sėdint prie kompiuterio.
* Negudrūs, bet veiksmingi pratimėliai. Sustiprinti krūtinės raumenis galima ir atliekant paprastus pratimėlius. Pavyzdžiui, sulenkite per alkūnes rankas ir stipriai sukabinkite pirštus, o paskui staigiu judesiu atmeskite rankas į šalis, nugalėdama sukabintų pirštų pasipriešinimą.
Arba atlikite atsispaudimus nuo sienos: atsistokite veidu į sieną, atsiremkite į ją ištiestomis rankomis, o paskui priartėkite prie jos ir staigiai atsistumkite.
Tiks ir specialūs pratimai su nesunkiais svarmenimis – nuolat atliekami jie padės palaikyti raumenų tonusą.

Masažas – stangrumui palaikyti
Krūtinės standumą palaikyti labai svarbu fiziologiniu, estetiniu ir netgi psichologiniu atžvilgiu. Tam yra nuostabi priemonė – masažas. Tik nepamirškite, kad krūtinė yra ypač jautri zona, todėl jį būtina daryti labai atsargiai.
* Hidromasažas. Nuostabus variantas – masažas vėsiu dušu (būtina apeiti spenelius!). Jis stimuliuoja biusto audinių kraujotaką, tonizuoja odą. Be to, atliekant šią procedūrą atsiveria poros ir tada oda geriau įsisavina kremą ar kitas priemones. Tokį hidromasažą darykite 5 min. kaitaliodama vandens srovės stiprumą.
* Šalčiui – taip! Manoma, kad nuostabi krūtinės priežiūros priemonė – šaltis. Rekomenduojama aplieti krūtinę lediniu vandeniu, taip pat siūloma ją patrinti ledo gabalėliais (vandens ar užšaldyto pieno).
* Manualinis masažas. Jis taip pat veiksmingas siekiant krūtų grožio. Atliekamas naudojant specialias kosmetines priemones. Jį galite pasidaryti ir pačios: sukamaisiais judesiais švelniai ranka kilkite nuo spenelių iki krūtinės pagrindo. Toks masažas su ledukais labai efektyvus iškirptės srityje!
! Krūtų negalima masažuoti darant minkymo, tapšnojimo ir tempimo judesius!
Ir vis dėlto – krūtų bei iškirptės srities masažą geriausiai atliks profesionalai, kurie tiksliai žino, kaip tai daryti, kiek ir kokių pastangų tam reikia. Tačiau prieš tai būtinai pasitarkite su gydytoju.

Parengė Eglė Rimgailė, MATTON

Komentuokite