O jei ir vėl nenorėsiu…

2013 04 30  |  Seksas


Net patys tvirčiausi santykiai gali iširti, jeigu vienas partnerių nuolat jaučiasi negeidžiamas. O juk kiek kartų nuvargusi vakare griuvote į lovą ir su didžiausia baime laukėte, kol jis meiliai suburkuos su ypatinga gaidele, žadančia suartėjimą. Sunku ir suskaičiuoti?..

Kiek kartų išlemendavote vyrui: „Tik ne šiandien…“ ir palaimingai užmigdavote, jei jis supratingai nutildavo? Viską galima suprasti – juk per dieną nuveikta teik darbų. Tačiau pamėginkite į šią situaciją pažvelgti kitomis akimis – vyro, kuris atstumiamas tuo momentu, kai yra ypač jautrus ir galbūt kaip niekada anksčiau trokšta intymumo.

Kai norisi tik prisiglausti
„Pripratome vienas prie kito“, „Užgeso kadaise liepsnojusi aistra“… Tokios ir panšios mintys – daugelio šeimų kasdienybė. Geras specialistas tokiais atvejais paprasčiausiai siūlo pagalvoti apie dvasinį artumą, o ne apie seksą. Atitolimas nuo antrosios pusės ne tiek kūnu, kiek siela ir yra susvetimėjimo priežastis.
Pavargusi moteris į lovą gulasi su mintimi: „Šiandien visai nusivariau nuo kojų. Jeigu tik apkabinsiu ar pabučiuosiu, jis tikrai norės daug daugiau…“ Jai kažin kodėl atrodo, kad partneris nesupras, kaip ji dabar jaučiasi. Vis dėlto artumo troškimas ne visada reiškia sekso alkį. Retkarčiais norisi tik prisiglausti!

Pokalbiai stiprina artumą
Nemažai porų pernelyg menkai vertina savo seksualinį gyvenimą, teikia jam per mažai reikšmės. Iš tikrųjų intymumas turėtų būti viena svarbiausių dviejų žmonių bendravimo dalių, bet reikia ir kompromiso.
Kai kurie tvirtina, kad pareiga žudo troškimą: „Ką reikės daryti, jeigu tada nenorėsiu mylėtis? O gal nenorės jis?“ Na, ir kas! Išnaudokite su mylimuoju šią pertraukėlę: pagaliau iš širdies pasikalbėkite. Juk judu galite pabūti drauge ir be sekso! Be to, nuoširdūs pokalbiai taip pat stiprina artumą.
Pasistenkite daugiau bendrauti: pagaliau išsiaiškinsite vienas apie kitą tai, ko dar nežinojote. Žmonės moka metų metus neprasitarti apie jausmus, potyrius, svajones. Net gyvendami po vienu stogu ir miegodami vienoje lovoje…

Ach, tie seni geri laikai…
Iš atminties kertelių ištraukti laimingas judviejų dienas – labai naudinga. Jūsų meilė turbūt prasidėjo ne kaip fizinis potraukis: labiau traukė asmenybė, o paskui užgimė didžiulė aistra.
Dažniausiai žmonės palaimingai šypsosi prisiminę laikus, kai intymus artumas teikė didžiulę palaimą. Jie pasakoja apie bendras išvykas arba savaitgalio pasivaikščiojimus. Bet paklausti, kada pastaruoju metu romantiškai leido vakarą, kažin ar prisimins.
Kai su mylimuoju ramiai gulite priešais televizorių, spontaniškai pasiūlykite atnaujinti praeities artumą prie žvakių šviesos ir gėlių… Ne visada reikia ieškoti ko nors naujo – puikiai tiks ir pakartoti seni geri įspūdžiai!

Pasikeiskite vaidmenimis
Jei vyrui tikrai nuolat trūksta sekso, susitarkite, kad nuo šiol retsykiais intymumo akimirkų iniciatore būsite jūs. Tai santykiams turėtų suteikti ugnelės, o galbūt partneris išmoks geriau suprasti jūsų jausmus ir poreikius.
O gal lovoje aktyvioji pusė esate būtent jūs? Jau seniai svajojate, kaip būtų gera bent kartelį vadžias atiduoti mylimajam į rankas… Taip jam ir pasakykite.

Komentuokite